Актрисата Илиана Коджабашева с номинация за "Аскеер" за ролята й на Лея
Актрисата Илиана Коджабашева с номинация за "Аскеер" за ролята й на Лея / darikradio.bg
Очарователната бургазлийка и звезда на Народния театър - Илиана Коджабашева е номинирана за ролята й на Лея в "Спускане от връх Морган"
Актрисата Илиана Коджабашева е сред трите номинирани в категория "водеща женска роля" на Националните награди за постижения в театралното изкуство "Аскеер" 2019. 
И тази година на Деня на българската просвета и култура, гилдията ще отличи най-ярките таланти по време на 29-та церемония на Фондация "Академия Аскеер".  
 

Наградите „Аскеер“ с нов екип и модерна визияКрасивата звезда на най-големия театър в България е городст за Бургас, където е родена и за своето семейство. Тя е по-голямата дъщеря на трикратния световен шампион по вдигане на тежести, лидер на ПП АБВ за Бургас и кандидат за евродепутат - Антон Коджабашев.  Въпреки младата си възраст, е определяна като актрисата с най-много роли в Народния театър, блястяща е и пред малкия екран, участва в образователните концерти на Фортисимо Фамилия...
​​​​​​Очарователната Илиана Коджабашева получава номинация за водеща женска роля за превлъплъщението й в Лея Фейлт- младата и самоуверена съпруга № 2 на героя на Артър Милър в пиесата "Спускане от връх Морган"- Лаймън. В ролята на двуженеца е колегата й от Народния театър, актьорът Валентин Ганев.  Той е номиниран за "Аскеер" за водеща мъжка роля.
"Спускане от връх Морган", чиято премиера се състоя през април м.г. в Народния театър, има номинации в общо три категории. Първата е за най-добро представление през 2018 за режисьора Николай Ламбрев - Михайловски.

И носителите на наградите "Аскеер" са...


 
Селекцията е направена между 90 представления. В комисията влизат всички членове на артистичната трупа на Театъра на Българската армия, където на 24 май ще станат ясни и победителите в 11-те категории за 2019 година. Призът за „Цялостен принос” ще бъде връчен на 78-годишния актьор Иван Налбантов.