Кроношпан
Кроношпан / Про Адвайсис
Детска градина „Морска звезда“ от комплекс „Меден рудник“ спечели традиционната годишна награда на Кроношпан. Десетгодишният Пламен от квартал „Долно Езерово“ лично изтегли името на победителя в традиционната томбола на Кроношпан.

За своя Ден на отворените врати на 7 октомври от компанията поканиха представители на всички детски градини от Бургас да изпробват късмета си. Победителите в томболата ще получат напълно оборудвана детска площадка за игри.

Символичният чек с паричната равностойност на наградата беше връчен на щастливата директорка на учебното заведение от техническия директор на „Кроношпан“ Радован Цаха.

Деветгодишната Анелия избра детска градина „ Коледарче“ от квартал „Долно езерво“ за носител на втора награда, а малката Нина донесе третата награда на  детска градина „Изгрев“ . Двете учебни заведения ще получат ламиниран паркет и ламинирани  плоскости, с които ще могат да обновят подовите настилки в избрани от тях помещения и да разположат в тях нови мебели.

През последните няколко години общо 27 детски учебни заведения от Бургас са получили различни дарения от Кроношпан в традиционния Ден на отворените врати. По време на празника най-голямо внимание беше отделено на децата.

Г-н Радован Цаха благодари лично на всички гости за това, че са приели поканата да се присъединят към тържеството на фирмата по случай нейния двадесети рожден ден. За малките си гости домакините бяха обособили четири различни центъра, където талантливите момичета и момчета можеха да рисуват, пеят, танцуват, играят и да се забавляват.

По същото време родителите им получиха възможност да разгледат зони от производствената база на „Кроношпан“, където са разположени най-новите технологични линии и модернизирани складови площадки. Тези „забележителности“  бяха включени в маршрута на специално композирания фирмен влак.

Освен пред „вагоните“  му опашки от посетители се образуваха и пред двете модерни товарни машини, с които ежедневно се складира дървесината. Желаещите да влязат в кабините им и да си направят селфи пред таблата за управление бяха десетки.
Както винаги от Кроношпан  споделиха своя празник с бургазлии и отвориха широко вратите си за всеки желаещ да разгледа, да разпита или просто да се позабавлява.

От дружеството вече обмислят хубавите изненади за следващата година, а дотогава инвестициите в производствената база, развитието на компанията и грижата за местната общност продължават.

Само през 2017 год. вложените средства в модернизация и екологични подобрения на производствата и складовите площадки в Бургас надхвърлят 900 000 лв.