Дарик влезе в световната история на Ушу
Дарик влезе в световната история на Ушу / Станимир Димитров
Дарик влезе в световната история на Ушу
86405
Дарик влезе в световната история на Ушу
  • Дарик влезе в световната история на Ушу

Дарик радио влезе в историята на Ушу. Днес следобед в студиото в Бургас беше официално подписан договора за Световното първенство за младежи. Престижното състезание ще се проведе в града от 26 септември до 6 октомври .

Подписи под двата комплекта от договора поставиха вицепрезидентът на Световната Ушу федерация Антъни Го и президентът на Българската федерация Стефан Колев, под погледа на организационният секретар Байрън Якобс.

Подписването стана именно тук, защото преди две години Стефан Колев получи от екипа на Дарик Бургас писалка, с пожеланието точно с нея да сложи параф под договора, а тогава идеята за първенство тук беше все още само негова мечта.

Световните Ушу авторитети инспектираха условията за провеждане на състезанията, в които ще участват над 1000 бойци от над 100 страни. Вицепрезидент Го се изказа ласкаво за възможностите, а секретар Якобс увери, че зала „Младост" ще може да поеме двубоите след малък освежителен ремонт.

За подготовката на българския национален отбор е ангажиран Хю Трънг Ли, всепризнат авторитет в този спорт. Надпреварата ще протече на два килима за формите „тао лу" и на платформа (лей тай). Бойците ще се представят в ръчни форми, къси и дълги оръжия, а най-големите ще демонстрират свободни схватки.