Борисов обеща 4 милиона за пътища в засегнатите от наводнението бургаски райони
Борисов обеща 4 милиона за пътища в засегнатите от наводнението бургаски райони / netinfo
Премиерът обеща 4 млн. лв. за пътищата в засегнатите райони след пороя

Името на номинацията за нов здравен министър на ГЕРБ вече е ясно, но ще бъде обявено на 10 ноември, веднага след приемането на бюджета. Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов, който пристигна в региона за да се запознае лично с дейностите по възстановяване на щетите от наводненията, брегоукрепването на пристанището в Сарафово, строежът на най-голямото спортно съоръжение "Арена Бургас" и работата по разширението на пътя за Слънчев бряг.

Потоп в Бургаско, наводнени са улици и къщи (СНИМКИ)

По време на инспекцията премиерът обеща 4 милиона лева за ремонт на пътища в засегнатите от наводнението бургаски райони. По думите му, инфраструктурата ще бъде изцяло възстановена. Предстои да бъдат създадени обществени съвети, които да контролират правилното разпределение на средствата от дарения.

Бедствие в Бургаско, наводненията взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Правителството отпусна и още 1 милион лева за възстановителни дейности. 600 000 лева са разпределени за община Камено, а останалата сума за община Бургас.

"Крадецът казва: "дръжте крадеца". С тази поговорка премириерът Борисов коментира искания вот на недоверие към правитеството от БСП. "Имат право да го искат. Въпросът ми е, защо сега? Мисля, че периодът явно не е подбран не случайно.