Улиците в Бургас се превърнаха в реки
Улиците в Бургас се превърнаха в реки / netinfo
Пороен дъжд наводни Бургас. Мощната буря връхлетя града около 15.00 ч. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета. Екипи на пожарната разчистват най-невралгичните участъци.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОТОПА В БУРГАСКО

Улиците в Бургас се превърнаха в реки
netinfo

В социалните мрежи бяха публикувани десетки снимки на закъсали автомобили и наводнени улици. Службите не съобщават за тежки инциденти или пострадали хора. След валежа са регистрирани няколко леки катастрофи.

Улиците в Бургас се превърнаха в реки
netinfo

Микробус аварира в единствената подземната улица в центъра на Бургас, която беше наводнена. Шофьорът остана блокиран в превозното средство повече от час, преди да бъде изтеглен с тежка техника. Улицата остава затворена и към момента. 

Улиците в Бургас се превърнаха в реки
netinfo

Десетки автомобили аварираха на паркинга пред голям хипермаркет в ж.к. „Славейков“. Новият обход, които трябваше да изведе транзитния трафик от Бургас и да обслужва производствените бази в Северната промишлена зона на града, също се оказа наводнен.

Улиците в Бургас се превърнаха в реки
netinfo

Дъждът създаде и сериозни проблеми в Средец. Пороят наводни централните улици на града и временно блокира част от селищата в общината. В най-тежко пострадалите места вече е изпратена техника. Отводняват се дворове и наводнени къщи.

Очаква ни поредна нощ на бури и градушки

Градушка пък удари части от Карнобатско. За щастие, ледените късове не са били големи. Няма щети върху земеделската продукция. В района се очакват нови валежи, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН. Ще вали и гърми цяла нощ, а за утре е в сила предупредителен жълт код за опасно време.