/ Снимка: Лалка Димитрова
Няма следи, оставени от атентаторите по общо седемте наети от тях автомобила. При някои от изследваните вещи имало данни за повече от 2 лица, но нямало възможност за изолиране на ДНК профил.

Свидетел: Помощник на атентатора си търсил булка в Слънчев бряг. През април!?

Това стана ясно днес от показанията на експерти по време на второто изнесено заседание по делото за взрива на бургаското летище от 17 юли 2012 г. Тогава терорист се взриви в автобус с израелски туристи и уби шест души, а самия той загина при самоубийствения атентат.  

Делото "Сарафово" започва по същество

Преки доказателства има за участието на трима души в подготовката и осъществяването на атентата. Те са наемали коли от Свети Влас, Равда, Слънчев бряг и Несебър, отсядали са в хотели, разговаряли са със свидетелите. Поставяли са подписи под договорите за рент а кар.

Данните на чуждите разузнавателни служби също посочват трима - загиналият атентатор- Мохамед Хасан Ел Хюсейни , който в деня на покушението е бил с перука, с изкуствени косми, дълга 36 сантиметра и бретон - 7 сантиметра, и двамата му помагачи - Мелиад Фарах /представял се като Браян Джеремая/ и Хасан Ел Хадж Хасан /използвал самоличността на Ралф Рико/. Съучастниците са в неизвестност, те се издирват с червена бюлетина от Интерпол, а делото срещу тях се води задочно.

Удължиха разследването за атентата на летището в Бургас

Всички те са били разпознати от свидетели с помощта на фотороботи.

Делото ще се гледа отново на 13-ти юни в София, когато ще бъдат призовани свидетели от Варна, Велико Търново и други.