Ръководството на ПП АБВ на отчетно-изборна конференция в Бургас
Ръководството на ПП АБВ на отчетно-изборна конференция в Бургас / netinfo
Президентът Първанов, заедно с Румен Петков и Ивайло Калфин ще се включат в дискусии
Втората Национална младежка отчетно-изборна конференция на ПП АБВ се провежда днес в Бургас. 
До 13.00 часа днес президента Георги Първанов взе участие в дискусия в хотел "Мираж". 
От 15.00 до 16.30 часа на същото място ще се проведе и дискусия по демографска и социална политика с участието на Ивайло Калфин и Румен Петков. 
От 17.30 часа ръководството на партията ще направи дарение на тетралогията на Димитър Талев на Драматичен театър "Адриана Будевска", а от
18.15 часа по програма е предвидено поднасяне на цветя пред паметника на Апостол Карамитев в Морската градина. 
Вчера ръководството на ПП АБВ дари книги на регионалната библиотека „П.К. Яворов“ в  Бургас.  В събитието участваха председателят на партията Румен Петков, зам.-председателят на политическата сила  Любомира Ганчева, председателят на АБВ – Младежи София Пламена Заячка, областният председател на партията за Бургас Антон Коджабашев, общинският й лидер Георги Сталев, членове и симпатизанти.

Дарената  литература представлява пълна колекция  от произведенията на  емблематичния български писател Димитър Талев. Дарението е по случай предстоящата 120 годишнина от рождението на автора и е част от дългогодишната кампания на Алтернатива за българско възраждане „Подари книга, възроди любовта към познанието“.

АБВ
netinfo

От партията призоваха държавата да не позволява използването на името на Талев за целите на македонската пропаганда. Да защити автентичния български произход на автора на четирилогията „Железният светилник“, Преспанските камбани“,  „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“.

След това представителите на АБВ посетиха черквата “Св. Св. Кирил и Методий“, където запалиха свещ в памет на Димитър Талев.