/ / iStock/Getty Images
Новият случай на заразен с COVID19 в Бургаска област е 17-годишен ученик от Карнобат. Имал е 9 контакта, 7 от които са негови съученици и връстници. На тях е наложена 14-дневна карантина, а на него самия 28-дневна.Това стана ясно днес след заседанието на Общинския кризисен щаб. 

Новите двама заразени в Бургаска област са от Несебър и Карнобат

Община Бургас осигурява тестване на служителите в бургаската Бърза помощ.
Те са приблизително 100 души - медицински и немедицински персонал. На два пъти през следващите дни ще им бъдат направени ПиСиАр тестове, за да се установи има ли положителни проби за коронавирус при тях, съобщи кметът Димиткър Николов.

Беше взето решение да се обезпечат и петте диализни центъра на територията на област Бургас, държавни и частни, тъй като 200 пациента ползват техните услуги постоянно.

11 заловени да играят карти по време на пандемията

Заради високия риск от заразяване на медицинския персонал, а той е изключително ограничен и често в пенсионна възраст, Щабът реши изцяло да ги обезпечи с предпазни материали и дрехи.

"Вече втора бургаска фирма се включва в изработването на защитни костюми и хирургически престилки, за което благодарим на местния бизнес", каза още кметът. Вчера беше презентирана националната дигитална платформа за събиране на информация по време на извънредното положение.

Жената от Карнобат, излекувана от COVID-19: Усещах все едно някой ме реже с нож (ВИДЕО)

Подобна работи на територията на град и област Бургас вече десети ден. Нейните кодове ще бъдат отворени, за да стане съвместима с националната. За по-добра оперативност, ако има трудности, може да се спре вкарването на информация в градската платформа и местният обслужващ ИТ екип да премине изцяло в националната.