брифинг Бургас
брифинг Бургас / Снимка: Община Бургас

"Засилваме мерките, защото преди час ми докладваха нещо, което е недопустимо - в помещение 11 човека се събрали и играят карти. Ще бъдат съставени актове на всички тях и съответно отново преписката утре ще бъде докладвана в Районна прокуратура - Бургас"- Това обяви днес директорът на Областната дирекция на МВР- Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

"Продължаваме с контрола върху лицата, поставени под карантина. Тяхната бройка спада значително и това позволява да бъдем по-чести в проверките и вече едно лице може да бъде проверявано по 2 пъти на ден", допълни той.
МВР използва активно системата за видеонаблюдение  в парковете, градините и спортните площадки, в които, според заповедтта, не бива да има струпване на хора. За последните 24 часа са съставени 7 актове, успатовени са пет души, които не са спазили условията на карантината. 

В петък са били изследвани част от служителите, които работят с граждани пряко- Български документи за самоличност, Дирекция Миграция, Пътна полиция, служители от временните КПП-та, а също така работещи в кв. "Победа". Всички тестове са отрицателни на 100 %. "Това е важно за успокоение на хората и колегите, които извършват проверкитe", подчерта комисар Сотиров.