/ БГНЕС
Отборите, класирани на първо, второ и трето място в традиционния коледен футболен турнир в памет на Иван Янчев в Симитли, са дарили получения награден фонд в помощ на семействата, чийто домове и имущество пострадаха при пожара в блок в квартал "Струмско" преди няколко седмици, съобщиха от община Симитли.

Огнената стихия избухна вечерта на 10 декември. При пожара загинаха трима души, а десетки бяха евакуирани от силно задимената сграда. Оттогава 24 семейства не могат да се завърнат по домовете си преди да бъде сигурно, че сградата е годна за обитаване.

Дарения за пострадалите семейства са събрани и от зрителите на футболния турнир, а събраната сума вече е преведена по разкритата банкова сметка на пострадалите, допълват от община Симитли.

Победители в коледния турнир в Симитли тази година са отборите "Ел Класико", "Малина" и "Полена". Турнирът е традиционен за общината и се провежда повече от двайсет поредни години по инициатива и под патронажа на общинския кмет Апостол Апостолов. Футболното съревнование между местните отбори е в памет на спортния деятел и фен на футбола Иван Янчев от симитлийското село Черниче, допълват от община Симитли.

Освен купи и медали за челната тройка сред отборите, на турнира са раздадени и индивидуални награди. Плакет в памет на Иван Янчев е получил кметът на село Полена Веселин Топузов. От тази година е учредена и нова награда, в памет на дългогодишния футболен съдия от Симитли Георги Томанов.

Наградите на турнира са връчили кметът на Симитли Апостол Апостолов, изпълнителният директор на ФК "Септември" Пламен Скендарски и Борислав Янчев - синът на Иван Янчев, в чиято чест се провежда спортното събитие, посочват от общината.

 
БТА