Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за умишлено предизвикване на палеж, в резултат на който е причинена смърт на повече от едно лице.

Това съобщиха от държавното обвинение след тежкия пожар в жилищен блок, при който загинаха трима души, а 6 деца и двама възрастни пострадаха. Десетки други бяха спасени от пожарникарите.

Три са жертвите при пожара в жилищен блок в Благоевград, 6 деца са пострадали

Сигналът е постъпил в петък в 18,39 ч. на телефон 112. В него е съобщено, че от жилище на 7-ми етаж в блок 18 излиза пушек. На място са били изпратени екипи на пожарна безопасност и защита на населението и дежурна оперативна група на 2-ро РУ на МВР в Благоевград. Огънят е бил овладян.

Вследствие на пожара са починали Д.В. (на 74 години), Е.К. (на 62 години) и М.К. (на 40 години). Под наблюдението на лекарите в столичната
УМБАЛСМ „Пирогов“ се намират 1-месечни близнаци.

Извършен е оглед на местопроизшествието в присъствието на специалисти. Назначени са комплексна експертиза за установяване причините за възникването на пожара и медицински експертизи за причините за смъртта на пострадалите. Състоянието на други живеещи в
блока лица е стабилно.

Огромен пожар в блок в Благоевград, има жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

По първоначални данни пожарът е предизвикан от стопанина на изгорелия апартамент - починалия Д.В. Тялото на неговия съсед - загиналия М.К., е открито на стълбището между 2 и 3 етаж на блока. Пострадалата Е.К. е живяла на 6 етаж, под апартамента на Д.В.