Голям пожар избухна в жилищен блок в Благоевград. Стигна се до евакуация на хората. По неофициална информация двама души са загинали, има и ранени. Повече подробности не се съобщават на този етап. 

Сигналът за инцидента е подаден около 18:30 ч., съобщи за БТА говорителят на полицията в областния град Йорданка Шаркова.

По първоначална информация, огънят е започнал в апартамент във високите етажи на блока, но димът е обхванал целия входНа място веднага са пристигнали спасителни екипи – пожарни, линейки и полиция.

БГНЕС


Екипи на пожарната проведоха мащабна операция по евакуацията на всички хора от блока. С помощта на вишка от високите етажи бяха успешно евакуирани деца, майки с бебета и възрастни хора.

Пострадалите бяха транспортирани в две болници в града, съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в областния град д-р Красимир Михайлов. Към момента, обаче, няма точни данни колко са те и в какво е състоянието им, посочи д-р Михайлов. 

По информация на NOVA, има две жертви - мъж на около 40 години и жена на около 60. Те са живеели в апартаменти до горящия. Вероятно са се опитали да избягат по стълбите и са се задушили. Все още не е ясно и къде е собственикът на опожарения апартамент. Съседите разказват, че той не е напускал дома си. Заради това се предполага, че може да има и трета жертва. Засега обаче това не е потвърдено.

Осигурен е хотел, в който да пренощуват живеещите в блока в Благоевград, съобщи пред медии областният управител Николай Шушков. Осигурен е и автобус, с който да бъдат придвижени до хотела, допълни той.
 
 
   
NOVA, БТА, БГНЕС