Съпроцесник на петричкия кмет проваля дело със съмнителен болничен лист
Съпроцесник на петричкия кмет проваля дело със съмнителен болничен лист / Снимка: Дарик - Благоевград
Съпроцесник на петричкия кмет проваля дело със съмнителен болничен лист
18900
Съпроцесник на петричкия кмет проваля дело със съмнителен болничен лист
  • Съпроцесник на петричкия кмет проваля дело със съмнителен болничен лист

За пореден път в благоевградския съд бе провален наказателния процес срещу кмета на Петрич Вельо Илиев, който е подсъдим за безстопанственост и срещу лидера на местна ромска организация - Митко Анастасов Иванов.

Председателят на съдебния състав Петър Пандев разпореди днес да бъде извършена пълна проверка от Националната здравна каса и здравното министерство на представен от съпроцесника на кмета Илиев - Митко Иванов, болничен лист, въз основа на който делото бе отложено.

Болничният лист на Митко Иванов, подсъдим за присвояване на тонове нафта от училища и детска градина в Петрич, е издаден от столична клиника, но е антидатиран, установиха магистратите. По настояване на прокурор Роза Мавродиева, съдът измени мярката за неотклонение на Иванов от "подписка" в "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Кметът на южната община Вельо Илиев се яви в съдебната зала заедно с адвоката си Ангел Рашев. Градоначалникът направи изявление процесът срещу него да продължи отделно от Митко Иванов, но съдът направи още един опит за призоваване и явяването му в началото на месец май.

Петричкият кмет е подсъдим за пет обединени в едно дело длъжностни престъпления, довели до щета към общинската хазна за близо 200 000 лева, се сочи в обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Благоевград.

Подробности за обвиненията срещу Вельо Илиев, чуй от адвокат Ангел Рашев в звуковия файл.