Съдът пусна на свобода част от наркобандата в Сандански
Съдът пусна на свобода част от наркобандата в Сандански / netinfo
460 грама хероин, 410 грама кокаин и голямо количество амфетамини са иззети по време на арестите от организираната група наркодилъри, действала на територията на Сандански, село Струмяни, Благоевград и София. Трима от 6-членната група, задържани миналия петък, вече са на свобода с определение на съда в Благоевград. Това съобщи на пресконференция днес говорителят на Окръжната прокуратура, Елка Атанасова.

Както Дарик вече информира, след мащабната акция на Пиринските антимафиоти бяха арестувани тарторът на наркобандата - Валентин Георгиев, известен с прякора Изгорелия, Методи Тацков, Веселин Гоцев и други трима, сред които беше и девойката от Сандански Райна Барутчиева.

В края на тази седмица в благоевградския съд ще бъде разгледано искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Валентин Георгиев и Методи Тацков. Тацков е изпратен за изготвяне на съдебно-медицинска експертиза с ядрено- магнитен резонанс, коментира прокурор Елка Атанасова.