Презентираха новата техника на Катедрата по кино и телевизионно изкуство
Презентираха новата техника на Катедрата по кино и телевизионно изкуство / netinfo
Преподаватели и студенти от Катедрата по телевизионно и киноизкуство към ЮЗУ „Неофит Рилски” вече ще работят с професионална снимачна, монтажна и осветителна техника.

Модерното оборудване е на стойност 85 000 лв. и е предоставено от образователното министерство по проект за научно-изследователска и художественотворческа дейност, спечелен със съдействието на ректорското ръководство.

Новата техника поставя основите на едно от най-модерните студентски киностудия в България за обучение на режисьори, оператори и режисьори по монтажа, заяви ръководителят на катедрата и преподавател по операторско майсторство проф. Павел Милков.

Само след по-малко от месец Катедрата по телевизионно и киноизкуство ще отпразнува 17-годишния си рожден ден, така че новата техника се явява като своеобразен подарък от ректорското ръководство, допълни проф. Милков.

Презентацията беше този следобед във видеозалата на 4-ти Учебен корпус на благоевградския университет в присъствието на ректора на ЮЗУ проф. Иван Мирчев, преподаватели и студенти от катедрата, както и представители на местни телевизии.

По време на презентацията бе представена новата книга на проф. Павел Милков „Справочник на филмовия и телевизионния оператор”.

Цялото интервю с проф. Павел Милков чуйте в прикачения файл.