/ БГНЕС
"Два от черните лебеди, които изчезнаха от благоевградския парк "Бачиново", са открити в района на Симитли", каза управителят на общинската фирма по чистотата Васил Бачев, цитиран от БТА.

БГНЕС

Липсата на лебедите беше установена на 3 декември сутринта от работници на фирмата, които поддържат района на езерото и се грижат за птиците, които го обитават. От общо шест черни лебеда в езерото на парка вчера имаше само един. Други два са открити мъртви от работниците в района на "Бачиново".

БГНЕС

Установени са два от черните лебеди, които най-вероятно по реката, която минава покрай езерото, са стигнали до река Струма и от там до Симитли. Предполагам, че маршрутът е това, тъй като преди години имахме пак такъв случай, единият черен лебед беше стигнал до Симитли, каза Васил Бачев.

БГНЕС

По думите му, е установен "злосторникът", подплашил птиците. "На камерите за наблюдение в района на езерото се вижда, че това е лисица", посочи Васил Бачев.

БГНЕС

"Предстои да се предприемат мерки за залавянето й, тъй като ограничаването на свободата на лебедите е невъзможно", допълни той.

БГНЕС

Продължава търсенето на още един от черните лебеди. Работниците, които се грижат за тях се надяват, че ще бъде открит невредим.
БТА