Община Благоевград
Община Благоевград / Снимка: Община Благоевград
За поредна година Община Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания за учениците през лятната ваканция. Те стартират на 1 юли и ще продължат до края на месец август.

В инициативата са включени различни видове спорт като баскетбол, плуване, художествена гимнастика, футбол, спортна стрелба, лека атлетика, естетическа гимнастика, самбо, спортна гимнастика, тенис на корт, шахмат, кик-бокс, ориентиране и лека атлетика. 

Тренировките за съответния спорт ще се провеждат в помещенията, ползвани от спортните клубове. В спортен комплекс „Пирин“ ще се водят заниманията по спортна гимнастика, кик-бокс, футбол, лека атлетика, естетическа гимнастика, самбо, а плуване -в закрития басейн в кв. „Еленово“. Спортната стрелба ще бъде на стрелбището на ул. „Антон Чехов“ 1, художествената гимнастика – III ОУ. Баскетбол ще има и в IV ОУ „Димчо Дебелянов“, а тенис – на кортовете в парк „Бачиново“.
В летните спортни занимания, участие могат да вземат всички ученици от 1 клас до 12 клас. Не е необходимо предварително записване на желаещите. Всеки, който има интерес към спорта ще има възможност да тренира с лицензирани треньори и професионалисти, напълно безплатно.