/ Община Хасково
Санирането на всички одобрени до момента сгради в Пазарджик приключва, съобщиха от Общината.

"Горд съм, че успяхме да реализираме тази програма за относително кратки срокове и над 400 домакинства в нашия град ще имат енергийно ефективни жилища. Сградите им изглеждат по различен начин, ще удължим живота им, а сметките за електроенергията и през зимата, и през лятото, ще бъдат по-малки с около 40-50%.

Отпускат по 10 милиона лева за саниране на гимназии и ремонт на студентски общежития

Допринасяме и за намаляване на енергийния разход на държавата ни, а това е важно на фона на поскъпването на цената на електроенергията", казва кметът на Пазарджик Тодор Попов, цитиран в прессъобщение на общината.

Той е огледал последната сграда, която се ремонтира по Оперативна програма "Региони в растеж". Изразил е очакването си, че новото правителство ще успее да внесе Плана за възстановяване и развитие.

В Пазарджик има 76 блока, които са регистрирани в Банката за развитие и чакат обследване и други 70, в които хората са се сдружили и също ще внесем за одобрение. В следващите няколко години ще има възможност за обновяване на близо 150 жилищни блока в Пазарджик, е коментирал Попов.

По думите му Пазарджик е една от общините, които са на челно място при санирането на малки и големи многофамилни сгради.
БТА