На автомобилното изложение в Токио Ямаха представи един от най-изумителните мотоциклети - триколка, базирана на изключително популярната платформа MT-09. Това е първият произведен триколесен мотоциклет от този тип.

Yamaha Niken е триколесен мотоциклет, с CP3 трицилиндров двигател, напълно регулируемо окачване, контрол на сцеплението и режими на каране. Името на новия модел е избор от думите свиване - "Ni" и "Ken", което означава "меч" на японски.
 
Мотоциклетът е с дължина 2,680 мм, широк 900 мм и височина 1,4 мм. Компактните размери означават, че моторът е подходящ за натоварен трафик и паркиране.
 
Дизайнът на корпуса прави пълноценно използване на безпрецедентните механизми за окачване на предната част, двойните 15-инчови предни колела с вилки с двойна тръба, визуално подчертават спортните характеристики на машината и създават страхотни усещания.
 
Единствената потвърдена спецификация на този етап е, че моторът използва 4-тактов, DOHC, 3-цилиндров двигател с по 4 клапана и с впръскване на гориво. Никоя друга техническа информация няма да бъде съобщена до 6 ноември, когато моторът ще направи премиера и на EICMA в Милано.
Ruptly