Италианското каросерийно студио представи на автомобилното изложение в Токио "виртуалния" суперавтомобил IsoRivolta Vision, предназначен за симулатор на състезания Gran Turismo Sport, представен на платформата PlayStation 4. При това компанията обяви намеренията си да пусне от три до пет истински автомобила.
 
Новият модел е кръстен в чест на класическото луксозно купе IsoRivolta от средата на 60-те години на миналия век, чийто външен вид е проектирана от Bertone, разкрива Авто-мото спорт. Оригиналният автомобил е бил оборудван с 5,4-литров осемцилиндров двигател от Chevrolet Corvette.
 
От Zagato твърдят, че като погледнете колата "може да проследите цялата еволюция на автомобилния дизайн през последните 100 години". Сега компанията е заета да търси потенциални клиенти, които биха се заинтересували от закупуването на колата.
 
Според предварителните данни масата на суперавтомобила ще бъде около 1130 кг. Zagato IsoRevolta ще бъде оборудван с 6,2-литров турбо двигател от актуалния Chevrolet Corvette, пренастроен от специалистите на Callaway.
 
Агрегатът ще генерира около 1000 конски сили. Автомобилът ще може да ускори до първите "сто" за 2,7 секунди, а максималната скорост ще бъде 365 км/ч.
ams.bg