Президентът на Русия Владимир Путин иска да унищожи Украйна, но украинските военни му дават достоен отпор. Това заяви във видеообръщение чрез Фейсбук държавният глава на Украйна Володимир Зеленски, предаде агенция УНИАН.

Зеленски подчерта, че Украйна е обект на "атаки не само с бомби, но и с фейкове".

"Важно е да се получава истината от официални източници. Днес Русия започна нахлуване в Украйна. Путин започна война с Украйна, с целия демократичен свят. Той иска да унищожи моята държава. Той иска да унищожи нашата държава и всичко, което сме градили и заради което живеем", изтъкна Зеленски.

Президентът Радев: Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България

Украинският лидер се обърна към всички свои сънародници и на първо място към украинските военни, които "вече понесоха първия удар на врага и дават достоен отпор". "Знаем цялата сила на Въоръжените сили на Украйна. Вие сте мъжествени. Вие сте несъкрушими. Вие сте украинци", каза Зеленски.

Той призова всички свои сънародници да не се поддават на паника и да правят всичко, за да подкрепят армията на страната.

Русия започна военна операция в Украйна

"Обръщам се към всички украинци, които в момента са в чужбина. Имаме нужда и от вашата подкрепа. Вие сте мощна сила. Вие сте сплотена сила и сте го доказвали неведнъж. Сега имаме голяма нужда от вас", добави Зеленски. 

БТА