BBC
BBC / iStock/Getty Images
Руските власти приканиха журналистка от BBC да напусне страната до края на месеца, когато изтича визата й. Това съобщи държавната телевизия, цитирана от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че този ход е в отговор на възприеманото от руското правителство като дискриминационно отношение на Великобритания към руски журналисти.

Лондон: Заставаме до България срещу злонамерената активност на Русия

Сара Рейнсфорд, един от кореспондентите на британската медия в Москва, е била обявена за "персона нон грата" в Русия, съобщи телевизия "Русия-24". Тя определи това като "символична депортация".

Руските власти са решили да не подновяват акредитацията на Сара Рейнсфорд като чуждестранен журналист като ответна мярка заради отказа на Великобритания да поднови или издаде нови визи на руски журналисти, отбеляза телевизия "Русия-24".

Путин окачестви като "провокация" на Вашингтон и Лондон инцидента с британския кораб край Крим

BBC и самата Рейнсфорд не са отговорили на запитванията на Ройтерс за коментар. Говорителка на руското министерство на външните работи заяви, че ще коментира ситуацията след евентуалната реакция на Рейнсфорд. Посолството на Великобритания в Москва също отказа коментар, отбелязва Ройтерс.
БТА