/ БГНЕС
Русия винаги ни е подкрепяла по въпроса за териториалната цялост, каза още той
Сръбският президент Александър Вучич обяви, че смята всякакви санкции за "аморални и безсмислени", заради което страната му не се е присъединила към антируските ограничителни мерки, предаде сръбската телевизия Пинк.

Ако въведа санкции спрямо Русия, ще получа всякакви награди и ще се превърна в най-добрия демократ. Но е аморално да се въвеждат санкции. А Русия винаги ни е подкрепяла по въпроса за териториалната цялост, каза днес Вучич пред телевизия Пинк. 

След разговор между Путин и Вучич: Русия и Сърбия запазват приятелските си отношения

Сръбският президент е казвал и преди, че Сърбия подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да въвежда санкции против Русия. Той също така обяви, че страната му прекратява всички военни и полицейски учения с чуждестранните партньори. Той бе казал, че Сърбия смята и Русия, и Украйна за братски държави и съжалява за случващото се в Източна Европа, както и че е готова да окаже хуманитарна помощ на Киев. 

Вучич каза още, че на предстоящо изложение за ново въоръжение в Белград ще бъдат представени купените от Китай зенитно-ракетни системи HQ-22, които ще бъдат свързани с руските комплекси Панцир C 1 в рамките на националната система за противовъздушна отбрана.
БТА