Израелският министър на отбраната призова войските на границата с Газа "да бъдат готови". Йоав Галант се срещна с израелски пехотинци, струпани край ивицата. Той призова силите да се „организират и  да бъдат готови“, предаде АП, цитирана от Би Би Си.

Изчезнали в Газа: Три деца с българско гражданство са в неизвестност след загубата на техни роднини

"Сега гледате ивицата Газа от разстояние, но скоро ще я видите отвътре. Заповедта ще дойде", е казал Галант, цитиран от военното министерство.

Израел е струпал десетки хиляди войници по границата.

Израелските военни имат "зелена светлина" да навлязат в Газа, когато са готови, заяви член на кабинета по сигурността на страната пред Ей Би Си Нюз.

Заложниците и цивилните жертви ще бъдат на втори план пред унищожаването на "Хамас", заяви министърът на икономиката Нир Баракат, "дори това да отнеме една година".

Запитан за километрите тунели, които "Хамас" е построил под Газа, той каза, че те ще се превърнат в "най-голямото гробище в света".

Военният министър на Израел към пехотинци: Скоро ще видите Газа отвътре

"Ще положим всички усилия, за да върнем нашите заложници, да ги върнем живи...", каза той, но "първият и последен приоритет" е унищожаването на "Хамас".

"Хамас" и "Ислямски джихад" разполагат общо с около 50 000 бойци, заяви министърът на земеделието Ави Дихтер, бивш ръководител на Шин Бет, Израелската агенция за сигурност.
BBC, БГНЕС, ABC News