/ iStock/Getty Images
Броят на новите случаи на коронавирусна инфекция във Великобритания за втори пореден ден надхвърля границата от 4 хиляди, според данни, публикувани в събота на правителствения информационен уебсайт.

Европа готви нови ограничения след 30 млн. заразени с COVID 19 в света

Само за 24 часа са потвърдени 4422 нови случая спрямо 4322 в петък.
Днешното число е най-високото от 8 май, когато беше потвърдено, че са заразени 4649 души. През деня са регистрирани и 27 смъртни случая сред заразените - същото като предния ден.

По този начин общият брой на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в кралството надхвърля 390 хиляди, а броят на смъртните случаи достига 41 759. Както беше потвърдено в петък, скоростта на разпространение на новия тип коронавирус във Великобритания се е увеличила.

Франция и Великобритания в страх от втора вълна на COVID-19

Например, Научно-консултативната група за извънредни ситуации (Sage, Scientific Advisory Group for Emergencies) съобщи, че базовата скорост на възпроизводство, която показва скоростта на разпространение на вируса, се е увеличила до 1,1-1,4 през последната седмица.

Това означава, че 10 заразени хора успяват да заразят 11-14 души. Преди седмица скоростта на възпроизводство беше 1-1,2.
БГНЕС