/ iStock/Getty Images
Властите на китайския окръг Сяоган в провинция Хубей забраниха на жителите да напускат домовете си заради опасност от заразяване с коронавирус, съобщи днес в."Саут Чайна морнинг пост", цитиран от ТАСС.

Стотици обаждания на информационния телефон за коронавируса

"Всички граждани трябва да останат по домовете си, строго им се забранява да напускат жилищата си. На селските жители се забранява строго да ходят на гости един на друг и да се събират на улицата", се казва в съобщение на окръжния съвет, отговорен за борбата с разпространението на заразата.

Китай иска от излекувани от новия коронавирус пациенти да дарят кръвна плазма

Освен това властите въведоха забрана да се ползва какъвто и да е транспорт, включително лични автомобили, мотоциклети и велосипеди, а също разпоредиха частичното затваряне на държавните учреждения. Онези, които нарушат забраната, ще бъдат изолирани принудително за срок до 10 дни.

По-рано аналогични мерки бяха частично предприети в епицентъра на разпространението на коронавируса - столицата на провинция Хубей град Ухан. От 14 февруари те бяха наложени във всички райони на града. В момента на хората фактически им е забранено да излизат от жилища си, отбелязва ТАСС.
БТА