/ Guliver/Getty Images
Британският премиер Тереза Мей е наредила на подводниците да заемат позиция така, че да поставят Сирия в ракетен обсег като подготовка за възможни удари по сирийската армия. Те може да започнат най-рано довечера. Това съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от Ройтерс.
 
Доналд Тръмп: Готви се, Русия, ракетите ни идват в Сирия

Мей все още не е решила окончателно дали Великобритания ще се включи в удари на САЩ и Франция в отговор на предполагаемата химическа атака, но иска да може да действа бързо, посочва вестникът. Цитирани от изданието източници заявяват, че Обединеното кралство "прави всичко възможно" да може да изстреля от подводници крилати ракети "Томахок" по военни цели в Сирия.
 
ООН: Има риск ситуацията около Сирия да излезе извън контрол

Очаква се днес Мей да поиска от министрите от кабинета си да одобрят участие на Обединеното кралство във военни действия срещу сирийската инфраструктура за химически оръжия, съобщи телевизионният канал "Скай нюз", цитиран от Ройтерс. Великобритания се готви да участва в действия под егидата на Франция и САЩ, посочи телевизията.
 
Белият дом: Всички опции по въпроса за Сирия все още са на масата

Преди това Би Би Си съобщи, че Мей няма да иска подкрепа от парламента за включване във военни действия, защото тя самата е за това да се предприемат действия скоро.
БТА