/ БГНЕС
"Русия, приготви се", написа в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп и предупреди, че ракетите ще дойдат в Сирия като ответна мярка на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена през уикенда, предадоха световните агенции.

Предупреждение: Очаква се ракетен удар по Сирия, авиокомпаниите да внимават
"Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат - хубави, нови и "умни"! Не бива да си партньор с изтребващо с газ животно, което убива хора и изпитва наслада от това", написа Тръмп, имайки предвид сирийския президент Башар Асад.

"Нашите отношения с Русия сега са по-лоши от когато и да било, включително през Студената война. Няма причина за това. Русия има нужда да й помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?", написа още Тръмп.

Десетки загинали в Сирия, има подозрение за използването на химическо оръжие

"Умните ракети" трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, заяви в отговор говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Законното правителство от години се бори срещу международния тероризъм на своя територия", написа във Фейсбук Захарова. Тя добави, че ракетен удар по Сирия може да унищожи всички доказателства по случая с предполагаемата употреба на химически оръжия в Източна Гута.
 
БТА