/ Dariknews.bg, Павел Тенчев
Обвиненият в убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград остава в ареста, след като Окръжният съд в Кърджали постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Мехмед Хасан, който е братовчед на убитото дете. 
 
Мехмед сам поискал да остане в ареста подари страх от саморазправа в Момчилград, стана ясно от думите на окръжния прокурор Желязко Стефанов.
 
Ден на траур в Момчилград в памет на 7-годишната Дамла

Той заяви, че вече има достатъчно доказателства, които подкрепят самопризнанията на задържания, които той направи включително и пред съдия. Стефанов отказа да назове мотивите за убийството или версиите за тях, по които работят разследващите, тъй като все още се събирали доказателства.
 
Освободиха от ареста майката на убитата 7-годишна Дамла от Момчилград

Мехмед Хасан е обвинен, че умишлено е умъртвил малолетната Дамла по особено мъчителен за нея начин. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна, уточни Стефанов. 
 
Майката на обвинения за убийството в Момчилград: Някой нещо му направи (ВИДЕО)

Адвокатът на обвинения в убийство Павел Гатев заяви, че няма да обжалва решението на Окръжния съд в Кърджали за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".