Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / БГНЕС
До момента няма повдигнато обвинение за умишлено убийство срещу майката на убитото в Момчилград 7-годишно момиче. Тя е задържана за срок до 72 часа с обвинение за оставяне без надзор на дете. Това заяви в Кърджали главният прокурор Сотир Цацаров след двучасова среща със състава на Окръжна прокуратура.

По думите на Цацаров до края на деня в апартамента, където е извършено убийството, ще бъде извършен следствен експеримент с участието на майката Садет Муса.

Майка откри трупа на детето си в жилището им в Момчилград
 
„Това, което със сигурност може да се каже до момента е, че работим с един стеснен кръг от заподозрени в убийството, който се стеснява с всеки изминал час“, каза Цацаров.
 
По думите му в хода на следствените действия са назначени съдебно-медицинска, ДНК, дактилоскопна и техническа експертизи, резултатите от които ще бъдат готови до края на деня или най-късно до утре сутринта.
 
За да бъде осъществена по-добра координация в следствените действия, до края на деня в Кърджали ще пристигнат началниците на отделите "Убийства" и "Криминален" към ГД "Национална полиция", каза още Сотир Цацаров.

По думите му целта е убийството да бъде разкрито в рамките на един съкратен срок.

След убийството на малката Дамла: говори психолог (ВИДЕО)
 
Главният прокурор помоли хората в Момчилград да проявят разбиране и необходимото търпение, за да могат следствените органи да си свършат работата.

Има задържана жена за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград
БТА