Откриха трупа на дете в дома му в Момчилград
95698
Откриха трупа на дете в дома му в Момчилград
  • Откриха трупа на дете в дома му в Момчилград
7-годишно момиченце е открито мъртво от майка му тази сутрин в жилището им в Момчилград. Новината бе потвърдена от окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов на брифинг пред журналисти.

Сигнал за инцидента е подаден малко след 7.00 ч.

Майката била нощна смяна във фабрика в града. На сутринта, като се прибрала, жената открила безжизненото тяло на дъщеря си.

Намереното мъртво бебе в Перник е убито, има задържани

„Предприети са моментални и неотложни следствени действия. Назначена е тройна съдебна медицинска експертиза, която ще установи причината за смъртта на детето. Работи се по всички възможни версии както за причините, така и за автора на деянието”, заяви Желязко Стефанов и отказа повече информация с мотива, че тя би попречила на разследването.

Семейството живеело в блок в Момчиловград. Майката се грижела за дъщеря си сама, като разчитала на бабата за нощите, когато е на работа. Възрастната жена обаче спешно заминала за Турция при болни близки и така детето останало само, посочва NOVA.

Бащата на момиченцето работел в Белгия от години. Детенцето имало и по-голям брат, който бил в Истанбул.

3-годишно дете пребито до смърт във Видинско, има задържан

Близките отказаха да говорят пред камера, защото все още не знаят какво се е случило. Единствено казаха, че преди време бил изгубен единият от ключовете за жилището и предполагат, че някой може да го използвал, за да проникне в дома. От прокуратурата отказаха да коментират дали има извършено и друго престъпление.
 
На входно-изходните артерии на Момчилград има засилено полицейско присъствие.