/ БГНЕС, архив
Христо Стоичков поднесе извиненията си на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария след изказването си, че тя, дядо й, баща й и дори непълнолетния й син са франкисти.
 
"След 27 години, в които живея там - в Каталуня, и имам много приятели, продължавам да съм възмутен. Думата "франкизъм" се потвърди. Кадрите говорят сами - кръв, насилие срещу невинни хора", каза Стоичков.
 
Стоичков към испанското правителство: Вие сте пълен срам (ВИДЕО)

Той посочи, че "по никакъв начин не е нападнал тази госпожа" и неколкократно заяви, че кадрите говорят достатъчно, пише "Сега".
 



"Само сбърках едно нещо, което казах - споменах сина й. Той няма ни най-малка вина за всичко, което се случва там в Каталуня. Затова, без да отивам по-далеч, с ръка на сърцето те моля за извинение, че споменах твоето дете", обърна се Стоичков.
 
Испанският вицепремиер се закани да съди Стоичков

"Но кадрите продължават да се въртят по света. Аз не съм пратил тези войски да малтретират хората. Така че спирам дотук. Да живее Каталуня и нищо повече", добави бившият футболист.
 
Външното министерство на България заяви, че мнението на Стоичков, който е почетен консул в Барселона, е негово лично и не изразява позицията на България.