Директорът на ФБР Джеймс Коми
Директорът на ФБР Джеймс Коми / БГНЕС
Директорът на ФБР Джеймс Коми каза, че Русия все още продължава да се намесва във вътрешната политика на САЩ, предаде Асошиейтед прес. Той направи това изявление по време на изслушване в комисията по правосъдие в Сената на Конгреса.

Отдел на ФБР ще разследва руска намеса в американските избори

Отговаряйки на въпроси на сенаторите, Коми подкрепи техните твърдения
, че Русия остава място, в което киберпрестъпниците действат безнаказано. Сенаторът републиканец от Южна Каролина Линдзи Греъм притисна Коми да се съгласи с неговото мнение, че Русия си остава киберзаплаха не само за САЩ, но и за други страни.
 

Тръмп: Твърденията за руска намеса са измислени от демократите

Директорът на ФБР Джеймс Коми
БГНЕС

АП припомня, че в момента ФБР разследва евентуални контакти между хора от предизборната кампания на президента Доналд Тръмп и Русия. Неотдавна Коми лично заяви, че Русия е виновна за хакерски атаки срещу Националния комитет на Демократическата партия на САЩ.
 

Директорът на ФБР Джеймс Коми
БГНЕС

US конгресмен: Няма доказателства предизборният щаб на Тръмп да е сътрудничил с Русия

Отговаряйки на днешните сенаторски въпроси, Коми защити решението си да съобщи за подновяването на разследването на липсващите имейли от личната поща на Хилари Клинтън броени дни преди президентските избори през ноември, в които тя беше победена от Доналд Тръмп. Самата Клинтън и други американски политици и анализатори обвиниха тогава Коми, че е дал силен коз на десния популист Тръмп в изборите. В интервю вчера Хилари Клинтън, цитирана от ДПА, отново обвини ФБР и лично шефа му Коми, че с неочаквания си ход на 28 октомври м.г. фактически са осуетили очертаващата се нейна победа на изборите.
БТА