/ Gettyimages.com
Американският президент Доналд Тръмп обвини днес демократите, че са измислили твърденията за руска намеса в изборите в САЩ миналата година, и каза, че Конгресът и ФБР вместо това би трябвало да проверяват изтичанията на информация в медиите, предаде Асошиейтед прес.

"Демократите измислиха и лансираха историята с Русия като извинение за това, че водиха ужасна кампания. Имаха голямо предимство в избирателната колегия и загубиха!", написа Тръмп в Туитър.

US конгресмен: Няма доказателства предизборният щаб на Тръмп да е сътрудничил с Русия

"Истинската история, която Конгресът, ФБР и други би трябвало да проучат, е изтичането на класифицирана информация. Сега трябва да се намери от кого е дошло изтичането!", заяви той.

Тръмп направи изявлението часове преди изслушване, на което се предвижда директорът на ФБР Джеймс Коми и директорът на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджърс да дадат показания за твърденията за руски хакерски действия и за това дали е имало връзка между Русия и предизборната кампания на Тръмп.

Тръмп смята, че е жертва на медийна кампания за дискредитиране

Американският президент написа в Туитър, че бившият директор на националното разузнаване Джеймс Клапър е казал в телевизионно интервю вчера, че не знае да има доказателства, свързващи Тръмп или неговия екип с Русия, посочва Ройтерс.

Според Тръмп изтичането на информация е „нещо много неамериканско“

"Джеймс Клапър и други заявиха, че няма доказателства, че президентът на САЩ е заговорничел с Русия. Тази история е фалшива новина и всички го знаят!", заяви Тръмп.
БТА