/ Gulliver/Getty Images
Кралят на Саудитска Арабия Салман и престолонаследникът принц Мохамед бин Салман Ал Сауд изказаха съболезнования на семейството на убития в Истанбул саудитски журналисти Джамал Хашоги, съобщи вчера саудитската агенция СПА, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

Какво още не знаем около смъртта на журналиста Джамал Хашоги?

"Негово кралско височество Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд и престолонаследникът принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, първи заместник министър-председател и министър на отбраната проведоха телефонен разговор със Салех Джамал Хашоги (най-големия син на Джамал Хашоги), и изказаха своите съболезнования на него и семейството му във връзка със смъртта на покойния Джамал Хашоги", се казва в съобщението.

Саудитска Арабия: Журналистът Хашоги е починал при сбиване в консулството в Истанбул

В събота саудитските власти заявиха, че Хашоги, виден журналист и критик на управниците в Рияд, е умрял при сбиване в саудитското консулство в Истанбул - две седмици след като отричаха, че нямат нищо общо с изчезването му, припомня Ройтерс.
 

Gulliver/Getty Images


Главният прокурор на кралството шейх Сауд ал Муаджиб заяви, че в момента се разследват 18 поданици на страната, без да уточнява самоличността им.
 
Нови разкрития: Анонимен саудитец разказа как е умрял журналистът Хашоги
БТА