/ ThinkStock/Getty Images
Съединените щати наложиха санкции на двама севернокорейци, ръководещи програмата за разработване на балистични ракети на Пхенян, съобщи американското финансово министерство, цитирано от АФП.
 
Санкциите срещу Ким Йон-сик и И Пьон-чхол са част от "кампанията за оказване на максимален натиск за изолиране на Северна Корея и за пълно ядрено обезоръжаване на Корейския полуостров", заяви финансовият министър Стивън Мнучин, цитиран в комюнике.
 
Пхенян се готви да изстреля разузнавателен спътник

Ръководителите на руската и американската дипломации Сергей Лавров и Рекс Тилърсън разговаряха днес по телефона по севернокорейския въпрос.
 
В разговора, осъществен по инициатива на Вашингтон, "бе подчертано, че е необходимо да се премине от езика на санкциите към преговорен процес възможно най-скоро", съобщи в комюнике руското външно министерство.
 
Северна Корея изстреля балистична ракета (ВИДЕО)

Съветът за сигурност на ООН прие в петък единодушно, благодарение на подкрепата на Китай, резолюция, налагаща нови санкции на Северна Корея, включително ограничение на вноса на петрол, който е от ключово значение за ракетната и ядрената програма на Пхенян.
БТА