/ БТА
Въпреки оплакванията на вкарания в затвора руски опозиционер Алексей Навални, че изпитва болки и че не му се оказва медицинска помощ, руска комисия по човешките не предприе действия по този въпрос, предаде ДПА.

Навални страда от прищипан гръбначен нерв и се страхува, че може да изгуби десния си крак

Членове на комисия за защита на правата на хората в центровете за задържане заявиха днес, че са посетили Навални в център за задържане ИК-2 в Покров, на около 100 км източно от Москва, след като той се оплака, че има здравословни проблеми.

Членовете на комисията заявиха, че Навални има болки в крака, че е поискал обезболяващи и че не е отправил други молби, предаде ТАСС. "Той може да върви сам", казаха още членовете на комисията, цитирани от ТАСС.

„Комерсант“: Алексей Навални може би ще трябва да бъде опериран

Навални се оплака от силна болка в гърба и сподели в профила си в Инстаграм, че не може да стъпва на десния си крак. Адвокатите на Навални и Европейският съюз изразиха безпокойството си във връзка с това, отбелязва ДПА.

В профила на Навални в Туитър бе потвърдено, че той е бил посетен от членовете на комисията. В публикацията е зададен въпросът защо комисията не е публикувала доклад веднага след посещението на Навални в центъра за задържане.

Животът на Навални в наказателната колония - като на имперски щурмовак

Алексей Навални бе осъден в началото на миналия месец на няколко години затвор за това, че е нарушил изискванията на по-ранна условна присъда. Осъждането на Навални бе разкритикувано от международната общност като политически мотивирано. Европейският съюз от седмици призовава Навални незабавно да бъде пуснат на свобода. 
БТА