Алексей Навални публикува в Инстаграм чрез адвокатите си
Алексей Навални публикува в Инстаграм чрез адвокатите си / БТА
Руският опозиционер Алексей Навални потвърди в профила си в Instagram, че се намира в поправителна колония No2 "Покров" във Владимирска област.

„Принуден съм да призная, че руската затворническа система успя да ме удиви. Не си представях, че може да се устрои истински концлагер на 100 км от Москва“, се казва в съобщението на Навални. "Аз така назовавам за себе си своя нов дом - „нашият дружелюбен концлагер“. Той уточнява по-нататък, че в "дружелюбния концлагер" са забранени псувните и жаргонните думи.

 


Според закона осъденият в колония няма възможност да публикува в социалните мрежи, но може да прехвърля текстове за публикуване чрез адвокати.

Колонията на Навални считана за една от 4-те най-сурови в Русия

Миналата седмица блогърът, който беше осъден на 3,5 години затвор по делото "Ив Роше", беше отведен от следствения арест в Колчугино, но не беше разкрито в коя колония. В понеделник от документа на 235-ия гарнизонен военен съд, публикуван в социалните мрежи от защитата, стана известно, че осъденият е преместен в покровската колония. 

Крият в коя колония е Навални, там може да стане готвач, пекар или шивач

„Поздрави на всички от сектора за засилен контрол А“, се казва в съобщението на Навални, „тук в Покров ИК-2“.

„Все още не съм виждал никакво насилие или дори намек за това“, пише блогърът и добавя: „Дори не си спомням място, където всички да говорят така учтиво и в известен смисъл приятелски.“

Шефът на НАТО: Действията на Русия срещу Навални са перверзия

По-рано днес адвокатът на Навални Вадим Кобзев заяви пред РИА Новости, че той и колегите му вече са пристигнали в колонията в Покров, въпреки че по това време не е било сигурно, че клиентът им е точно там. 

„Днес се срещнахме с него ... Той е в карантина, има шестима души“, каза адвокат Олга Михайлова. Тя поясни, че Навални ще остане в карантина две седмици.

Превод и редакция: DarikNews