Колонията във Владимирска област, в която се предполага, че е Навални, е сред най-тежките в Русия, според бивш лагерист
Колонията във Владимирска област, в която се предполага, че е Навални, е сред най-тежките в Русия, според бивш лагерист / iStock/Getty Images
Трудовата поправителна колония в Покров, Владимирска област, в която се предполага, че е пратен Алексей Навални, е известна със суровите условия на задържане на затворниците. Това заяви пред РИА Новости националистът Дмитрий Демушкин, излежавал сам присъда в Покров.

Навални проговори: Знаех, че съм умрял, нищо не ме болеше

В колонията Навални може да се окаже в сектор, където осъдените имат право да стоят или седят с ръце, сгънати зад гърба, като им е забранено да говорят с другите, каза Демушкин, организатор на т. Нар. Руски маршове.

ЕС готви до седмица санкции срещу руснаци заради Навални (ВИДЕО)

В неделя изпълнителният секретар на московския РОС Алексей Мелников заяви, че Навални е отведен в поправителна колония във Владимирска област, ще премине през карантина и ще бъде назначен в отряда. Според присъдата на съда Навални ще попадне в колония с общ режим, каквито има 2 в региона - No2 в град Покров и No5 във Владимир.

Шефът на НАТО: Действията на Русия срещу Навални са перверзия

"Аз също бях в специален блок, като Алексей Навални ... Това се счита за най-тежката колония в Русия, почти всички осъдени знаят за това”, разказа Демушкин, който бе осъден на 2,5 г. За екстремизъм.

Той е сигурен, че служителите няма да използват насилие срещу Навални, ако той е там, а ще го настанят в сектор за засилен контрол А. Там осъденият ще трябва да бъде в неподвижно положение - ръцете му винаги са зад гърба му, със сведена глава.

Почина внезапно лекарят, лекувал Навални в Омск

"Няма килии, има помещения за 60 до 100 души. Стоите осем часа, седите осем часа, спите седем часа и половина, бързо отивате в трапезарията три пъти. Събуждането е в пет и половина сутринта, в шест леглото вече трябва да е оправено, вие вече трябва да сте облечени, да стоите внимателни и да чакате сирената“, разясни Демушкин.

По думите му храната е сравнително добра спрямо другите. “Имат спортна площадка, има храм ... Но нищо от това няма да бъде на разположение на Навални. Той няма да ходи в храмове, няма да посещава спортни площадки и библиотеки, там всичко е забранено. Само в охранителен отряд, ако бъде преместен там, ще му бъде дадена възможност да направи нещо - да напише писмо или да почете“, предположи той.

Осъдиха Алексей Навални на 3,5 г. в колония, жена му се разплака в съда (ВИДЕО)

"Ако му бъде позволено да ходи на църква - през втората година веднъж седмично или два пъти за по 15 минути, това ще бъде единственото му поощрение“, каза Демушкин.

Превод и редакция: DarikNews