Алексей Навални бе експресно осъден като се върна от лечението си в Германия след опит да бъде отровен с новичок
Алексей Навални бе експресно осъден като се върна от лечението си в Германия след опит да бъде отровен с новичок / БТА
Критикът на руската власт Алексей Навални е бил закаран в наказателна колония на около 100 км източно от Москва, където ще изтърпява присъдата си от две години и половина лишаване от свобода, съобщи РИА-Новости, цитирана от Ройтерс. Властите крият точно в коя колония е Навални.

По-рано днес съюзникът на Навални Леонид Волков заяви в социални медии, че семейството и адвокатите на Навални не са били официално уведомени за местонахождението му.

Правозащитникът Руслан Вахапов, който защитава правата на затворници, съобщи, че Навални е бил закаран във Втора наказателна колония в град Покров, Владимирска област, предаде ТАСС.

Вахапов се позовава на информация от други затворници в тази колония. Той заяви, че информацията може да бъде потвърдена едва след като адвокатите на Навални го посетят там.

Според РИА Новости в колониите в района на Владимир затворниците може да овладеят следните професии и специалности - оператор на шевна техника, пекар, готвач, помощен работник, машинен оператор на дървообработващи машини, стругар, чистач или шивач. Това може да стане по негово желание. 

В неделя изпълнителният секретар на московския РОС Алексей Мелников заяви, че Навални е отведен в поправителна колония във Владимировска област, че ще премине карантина и ще бъде назначен в отряда. В региона има две колонии с общ режим - No2 в град Покров и No5 във Владимир.