/ БТА
Руският опозиционер Алексей Навални, осъден миналия месец на около две години и половина затвор, е под карантина в следствен изолатор във Владимирска област. След това той ще бъде изпратен в изправителна колония в същия руски регион, предаде ТАСС, като се позова на източник от правоохранителните органи.

Навални може да остане до 15 дни под карантина в следствения изолатор в Колчугино, на близо 170 километра североизточно от Москва. След това критикът на Кремъл ще бъде прехвърлен в изправителна колония (ИК-2) в друг град във Владимирска област - Покров, на почти 100 километра източно от столицата.

Навални проговори: Знаех, че съм умрял, нищо не ме болеше

Преди няколко дни Навални бе изведен от затвор в Москва и откаран на необявено досега място. Днес той се е срещнал в следствения изолатор в Колчугино със своите адвокати, съобщиха в социалните мрежи негови съюзници, цитирани от Ройтерс.

Самият Навални обяви, че е добре, предаде Франс прес.

"Всичко върви добре за мен. Дори има лост за набиране в двора", написа руският опозиционер в Инстаграм. Той довери, че се развлича, като заедно с други двама затворници приготвят сухари на радиатор. "За момента не получавам писма и зная още по-малко какво се случва по света, отколкото когато бях (в затвор) в Москва", добави в същото време критикът на Кремъл.

Един от адвокатите му, Олга Михайлова, отказа коментар как Навални е успял да публикува посланието си в Инстаграм, отбелязва АФП.

Михайлова каза, че е посетила своя клиент, който е в килия с още двама души и се чувства добре.
БТА