/ БТА
Представям си как снимам руския римейк на "Междузвездни войни", споделя опозиционерът
Руският опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда от две години и половина в наказателна колония, сравни ежедневието си с това на имперски щурмовак от сагата "Междузвездни войни", предаде Франс прес.

В послание в Instagram 44-годишният опозиционер описва сутрешния си режим, който започва със събуждане в 6:00 часа сутринта и физзарядка. "Преди това обаче слушаме националния химн", пише той.

Руски съд отказа да се разследва отравянето на Алексей Навални

"Представете си зоната около спалните помещения, снега, хората с черни затворнически дрехи, ботуши и ушанки стоят в тъмното с ръце зад гърба, а по високоговорител на стълб отеква "Прославяй се, отечество наше свободно". Прелестно", добавя Навални.
 


Следва упражнение по ходене на място, което по думите на Навални всички в групата му наричат "Империята отвръща на удара". "В този момент си представям как снимам руския римейк на "Междузвездни войни", където имперските щурмоваци са заменени от осъдени с раници и ушанки.

Навални с нова глоба – половин милион за бизнесмен за „морални щети“

В защита на интересите на императора космическите затворници пътуват от планета на планета и смазват бунтовниците. Където и да се намират обаче, в 06:05 часа слушат химна, а в 06:10 часа правят физзарядка", пише Навални.

Това е второто послание, което Навални публикува след въдворяването му във Втора наказателна колония в Покров, на 100 км от Москва. В първото миналата седмица той сравни мястото с концентрационен лагер.

Навални беше осъден на две и половина години затвор по дело за измама от 2014 г., което той определя като политически мотивирано.
БТА