Президентът Румен Радев пристигна в Азербайджан със съпругата си Десислава Радева
Президентът Румен Радев пристигна в Азербайджан със съпругата си Десислава Радева / president.bg
Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Азербайджан по покана на президента Илхам Алиев. Българският президент е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В петък двамата президенти ще имат среща "на четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между делегациите на двете държави. По-късно двамата държавни глави ще направят изявления.
 
Снимки от визитата на семейство Радеви в Полша

"Не считайте, че от тази визита веднага ще потече азерски газ. Но поддържането на добри политически контакти е необходимо условие това да се случи при съответните икономически обстоятелства", каза Радев пред БНТ преди посещението си в страната, разположена на брега на Каспийско море.

Снимката на семейство Радеви, за която всички говорят (СНИМКА)

Десислава Радева привлече вниманието в Малта (СНИМКИ)

Очаква се на разговорите да бъдат обсъдени аспекти от двустранния политически диалог, търговско-икономическото сътрудничество и партньорството в областта на образованието, науката и културата, отношенията и сътрудничеството в областта на енергетиката и транспорта, актуални международни теми и въпроси на глобалната сигурност и миграцията.

Моден тандем: Президентът Румен Радев и първата дама

Президентът Радев ще разговаря и с министър-председателя Артур Расизаде, и заместник-председателя на парламента Зияфат Асгеров.