/ БГНЕС
Снимка на семейство Радеви стана изключително популярна в социалните мрежи. На нея президентът и първата дама позират с Лили и Митко - децата от Вълчан дол, които са в много трудно социално положение.

ВИЖТЕ КАК ПРЕЗИДЕНТЪТ И ПЪРВАТА ДАМА СЪЧЕТАВАТ ТОАЛЕТИТЕ СИ НА РАЗЛИЧНИ СЪБИТИЯ

Братчето и сестричето въртят сами цялото домакинство и се грижат за болните си родители. Десислава Радева лично отиде в селото, за да се срещне с децата и дори ги покани на гости в президентската резиденция „Бояна“. Снимката е именно от тяхното гостуване, твърдят запознати.

Благотворителната инициатива на Десислава Радева, която тя пази в тайна

Кадърът показва президента Румен Радев в непозната светлина - той не е облечен с обичайния костюм и вратовръзка, а с потник, къси панталони и е бос. Той топло е прегърнал малката Лили, а на лицето му е изписана усмивка. Първата дама Десислава Радева пък е прегърнала Митко.

Тежката съдба на две деца трогна цяла България

Тежката съдба на двете деца, за които медиите  разказаха,  трогна хиляди българи
. Семейството живее от години при тежки  условия, а в къщата им дори нямаше вода. Баща им Ангел е болен и от  година е на легло, със счупена става. Майката има психични проблеми. По-голямата част от домакинството децата въртяха сами. Те нямат интернет, фейсбук и мобилни телефони, дори не бяха ходили на повече от 50 км от родното си село.

Лили и Митко отново щастливи, състоянието на баща им се подобрява
 
Историята на Митко и Лили докосна хиляди добри сърца и много хора помогнаха на семейството, за да може  то да живее нормално. Благодарение на дарители, бащата Ангел Хайтов вече е с нова  става на крака и е на рехабилитация. Това върна усмивките на лицата на децата. Пак с дарения е ремонтиран покривът на къщата, направен е водоем  и домакинството вече има вода.  Децата имат компютър, телевизор, хладилник, пералня и много нови придобивки, благодарение на помощта на хората. Много хора дариха дрехи, храни и парични средства за децата.