/ БГНЕС, архив
Митко и Лили от Вълчан дол ще гостуват в президентската резиденция „Бояна“. Лично първата дама е пристигнала в селото в края на работната седмица, за да вземе  децата със себе си да гостуват в столицата. В селото разказват, че преди седмица Десислава Радева дошла инкогнито, като вчера, за да покани Лили и Митко да посетя столицата.

Тежката съдба на две деца трогна цяла България
 
След  като децата прели поканата, пътуването им  вече е  факт. Те с радост очаквали първата дама. В София за тях  са предвидили интересна програма, а Митко най-накрая ще може да сбъдне една от мечтите си-да види Парламента, разказват радостно хората от Вълчан дол.

Тежката съдба на две деца трогна цяла България
Dariknews.bg

Тежката съдба на двете деца, за които медиите  разказаха,  трогна хиляди българи. Семейството живее от години при тежки  условия, а в къщата им дори нямаше прокарана  вода. Баща им Ангел е болен и от  година е на легло, със счупена става. Майката има психични проблеми. По-голямата част от домакинството децата въртяха сами.  Баткото завърши  6-ти, а Лили - 4-ти клас. Те нямат интернет, фейсбук и мобилни телефони, дори не са ходили на повече от 50 км. от родното си село.

Комисия разпределя даренията за Лили и Митко, които гледат родителите си
 
Историята на Митко и Лили докосна хиляди добри сърца и много хора помогнаха на семейството, за да може  то да живее нормално. Благодарение на дарители, бащата Ангел Хайтови вече е с нова  става на крака и вече е на рехабилитация. Това върна усмивките на лицата на децата. Пак с дарения е ремонтиран покрива на къщата, направен е водоем  и домакинството вече има вода.  Децата имат компютър, телевизор, хладилник, пералня и много нови придобивки, благодарение на помощта на хората. Много хора дариха дрехи, храни и парични средства за децата.