Италианската прокуратура започна разследване на изпълнителния директор на автобусната компания, с чието превозно средство вечерта на 3 октомври стана трагедията  край Венеция, Северна Италия, предаде ДПА.

Автобусът падна от естакада в град Местре и се възпламени, като смъртта си намериха 21 души. Двама служители на кметството, които отговарят за поддръжката на мостовете и пътищата, също са разследвани, съобщиха от прокуратурата.

Идентифицирани са всички жертви от инцидента с автобус в Италия

За момента остава неизвестно какво точно е причинило инцидента на 3 октомври, когато туристически автобус с близо 40 пътници счупи бариерата на естакада и падна от близо 15 метра, за да експлодира в пламъци. Хората са пътували от историческия център на Венеция към къмпинга "Ху" в квартала на Местре Маргера.

Тринадесет души от ранените все още са в болница, като най-малко един от тях продължава да се бори за живота си, уточнява ДПА. Двама братя от Германия, на 4 г. и 13 г., са били транспортирани до болница в германския град Лайпциг днес, информират италианските власти.

Венеция е почернена: 21 са вече жертвите на тежката автобусна катастрофа (ОБЗОР)

ДПА отбелязва, че на този етап разследването е отчасти концентрирано върху директора на автобусната компания "Линеа", от която управата на къмпинга е наела превозното средство за извозване на туристите, но в същото време се проучва степента на обезопасеност на естакадата. Извършва се аутопсия на тялото на шофьора, тъй като една от първоначалните версии е, че му е прилошало зад волана.
 


 
Иво Тасев/БТА