Внезапно заболяване или неразположение на шофьора може да е причината за тежката автобусна катастрофа във Венеция.

Сред жертвите на падналия в Северна Италия автобус, който се възпламени снощи има украинци, германци и французи, предаде Франс прес, като цитира говорител на местните власти.

Украинци, германци и французи са сред жертвите от падналия автобус в Италия

Най-малко 21 души, сред които две деца и чуждестранни туристи, загинаха във вторник, а няколко други бяха ранени след като автобус, работещ с метан, падна от мост във Венеция и избухна.
 

Италия автобус катастрофа
БГНЕС



"Трагедия сполетя нашата общност тази вечер", написа кметът Луиджи Бругнаро във Facebook, описвайки мястото на катастрофата като "апокалиптична сцена".

"Предварителният брой на загиналите е най-малко 21 души, а над 20 души са хоспитализирани", заяви Лука Зая, управител на област Венеция, като изрази съжаление за "трагедията с огромни размери".

"Полагат се усилия за изваждане и идентифициране на телата", каза той.

Автобусът се е връщал от историческия център на Венеция към къмпинг, когато инцидентът е станал около 19:30 ч. (17:30 GMT).

Пожарникарите съобщиха, че автобусът се е запалил, след като се е преобърнал от мост, пресичащ железопътна линия и свързващ районите Местре и Маргера в северния италиански град.
 

Италия автобус катастрофа
БТА



Италианският министър-председател Джорджия Мелони изрази своите "дълбоки съболезнования за семействата на загиналите и пострадалите".

Трагичен инцидент: 20 души загинаха при падане на автобус от мост в Италия

Според вестник "Corriere della Sera" автобусът е излязъл от моста, разбивайки се в бариерата, и е паднал близо до железопътните релси на около 30 метра под него.

Властите имат опасения, че броят на загиналите може да нарасне.

Патриархът на Венеция Франческо Моралия беше на мястото на инцидента, където благослови телата - покрити с бели савани, върху които бяха поставени букети от червени цветя.
   
БГНЕС, БТА