Най-малко 20 души са загинали, когато автобус, работещ с метан, е паднал от мост, пресичащ железопътна линия във Венеция, съобщи за АФП говорител на кметството.

"Катастрофата е причинила смъртта на най-малко 20 души, включително две деца", заяви говорителят.

"Най-малко 10 души са получили наранявания от различна степен и са откарани в болница", каза той, като добави, че в момента се провеждат операции за спасяване на всички останали ранени.

БГНЕС


Пожарникарите съобщиха, че автобусът се е запалил, след като се е преобърнал от мост, разположен на железопътна линия и свързващ районите Местре и Маргера в северния италиански град.

Италианският министър-председател Джорджия Мелони изрази своите "дълбоки съболезнования за семействата на загиналите и пострадалите".

"В контакт съм с кмета Луиджи Бруняро и министъра на (транспорта) Матео Салвини, за да проследя новините за тази трагедия", каза тя в изявление.

Според вестник "Corriere della Sera" автобусът се е завъртял на моста, след като е пробил бариерата, и е паднал близо до железопътните релси на около 30 метра под него. Aвтобусът се е запалил, след като се е ударил в електропроводи.

Министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси заяви: "Утежняващият фактор е метанът и пожарът се е разпространил бързо".

"Опасявам се, че броят на загиналите ще нарасне", добави той.







Scene in Venice, Italy where a bus plunged off an overpass, killing at least 21 people pic.twitter.com/l5pgpqVuSb

 

 

БГНЕС