/ iStock/Getty Images
Акцията е резултат на разследване, започнало миналия месец
Полицията на Северна Македония е пресякла международен канал за търговия с марихуана, като е задържала контрабандна пратка на стойност около 150 000 евро и е арестувала пет лица от Гевгелия, Валандово и Струга, от които двама бивши сътрудници на министерството на вътрешните работи.

Акцията е резултат на разследване, започнало миналия месец от криминалната полиция и отдела за борба с организираната престъпност. В хода на разследването е бил следен международен канал за трафик на марихуана от Албания през Северна Македония към Гърция, организиран от гражданин на град Гевгелия.

В съобщението на МВР на Република Северна Македония се казва, че на 22 юли 2021 г. са задържани два автомобила, като в един от тях са били открити три торби с 54 пакета марихуана.

В координация с полицейските органи в Струмица, Охрид и извършени обиски в районите на Гевгелия, Валандово и Струга, са задържани двама бивши сътрудници на МВР, голям брой мобилни телефони със СИМ карти, както и две ловни пушки без разрешителни, пистолет и боерипаси.