/ БТА
Руският президент Владимир Путин възложи днес с указ на ФСС да засили мерките за сигурност на Кримския мост и преминаващите по него електропровод и газопровод, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

На правителството е наредено да приведе своите актове в съответствие с указа, който влиза в сила незабавно.

Тази сутрин на Кримския (Керченския) експлодира камион, вследствие на което се срутиха две платна от шосейната част на моста и възникна пожар в няколко цистерни с гориво на минаващ успоредно товарен влак. По данни на руското следствие трима човека са загинали, а пътното платно от Крим към Краснодарският край е останало невредимо. Следобед бе възстановено частично движението на автомобили и автобуси по моста и по железната линия премина успешно един тестов влак., посочи ТАСС.

Реакции в Украйна и Русия за експлозията на Кримския мост

Под натиска от бързото напредване на украинските сили в южната част на Украйна руските окупационни власти в анексираната Херсонска област се готвят да евакуират десетки хиляди цивилни, предаде ДПА.

Южните руски области Краснодар и Ставропол са готови да приемат украинските деца и възрастни, написа в "Телеграм" ръководителят на руската окупационна власт в Херсонската област Владимир Салдо. Един друг представител на окупационната власт в Херсон, Кирил Стремоусов, каза пред руската държавна телевизия, че неговата администрация е изправена "пред трудни времена".
БТА